راهنمای جامع تست شنوایی سنجی و چهار مورد ارزیابی اصلی نوار گوش
تا به حال فکر کردهاید که در هنگام تست شنوایی سنجی چه مراحلی طی میشود؟ در این مقاله قصد داریم به تعریف نوار گوش و مراحل آن بپردازیم .
در ابتدا باید بدانید که نوار گوش اصطلاح عامیانه ای برای تست شنوایی سنجی است که شامل مجموعه ای از ارزیابی ها میباشد .
احتمالاً آخرین باری که تست شنوایی انجام داده اید مربوط به دوران مدرسه بوده است و آن هم احتمالاً فقط یک غربالگری شنوایی روتین بوده است یا حتی ممکن است خودتان یا اطرافیانتان دچار مشکلاتی در گوش شده باشد و پزشک متخصص بعد از معاینه درخواست نوار گوش داده باشد.
امروزه با افزایش نگرانیها در مورد تأثیر کم شنوایی بر توانایی های ارتباطی و عملکرد شناختی، تستهای شنوایی سنجی اکنون خیلی بیشتر از گذشته توصیه میشوند. معمولا انجام نوار گوش برای بزرگسالان هر پنج سال یک بار توصیه میشود و در صورت وجود علائم کمشنوایی و یا ریسک فاکتور های کم شنوایی مثل دیابت، سایقه خانوادگی کم شنوایی، مشکلات قلبی، فشار خون و… انجام سالانه آن توصیه میشود .
جهت انجام نوار گوش تخصصی در رشت با شماره های شنوایی سنجی سپهر تماس بگیرید
چه چیزی را ارزیابی میکنیم ؟
گوش ما از سه قسمت اصلی خارجی، میانی و داخلی تشکیل شده است. در حین انجام نوار گوش تمامی این بخش ها به طور کامل ارزیابی میشوند و در صورتی که مشکلی در هر قسمت وجود داشته باشد، تشخیص داده میشود
چهار ارزیابی اصلی نوار گوش
1- اوتوسکوپی
اتوسکوپی فرایندی است که طی آن لاله گوش، کانال گوش و پرده تیمپان بررسی میشوند و در صورتی که التهاب یا جرم اضافی در مجرای گوش وجود داشته باشد و یا پرده مشکلی داشته باشد، تشخیص داده میشود .
2- تست تیمپانومتری
در این تست، عملکرد گوش میانی که شامل پرده تیمپان و استخوانچه های پشت پرده است مورد ارزیابی قرار میگیرد. در صورتی که پارگی یا التهابی در پرده گوش وجود داشته باشد و یا عفونتی پشت آن تشکیل شده باشد با کمک تست تینپانومتری به راحتی متوجه آن میشویم .
3- تست تون خالص ( Pure Tone )
ادیومتری تون خالص یک تست مهم از مجموعه تست های شنوایی سنجی است که در آن کمترین صدایی که فرد در هر فرکانس میتواند بشنود ثبت میشود. نتایج این تست وضعیت حلزون گوش و عصب شنوایی در انتقال سیگنال های صوتی به مغز را بررسی میکند و در واقع قدرت شنوایی فرد را میسنجد.
نحوه انجام آن بدین صورت است که آزمایش شونده وارد یک اتاقک مقاوم به صدا به نام اتاقک آکوستیک میشود و شنوایی شناس یک هدفون روی گوش ها قرار میدهد سپس اصوات خاصی را در محدوده فرکانسی 250Hz تا 8KHz در سطوح شدتی مختلف به گوش آزمایش شونده اراده میدهد و با هر بار شنیدن صدا باید یک دکمه فشرده شودو در نهایت آستانه های شنوایی فرد ثبت میشود و به صورت نموداری نشان داده میشود که نشان دهنده وضعیت شنوایی و میزان آن است.
4- تست تشخیص گفتار
این تست جهت بررسی میزان درک گفتار و تمایز کلمات است. در این ارزیابی یک سری کلمات خاص در سطح شدت های خاصی به بیمار گفته میشود و باید آن ها را تکرار کند. در نهایت بر این اساس یک امتیاز به فرد داده میشود که نشان دهنده میزان درک گفتار او میباشد. در صورتی که بعد از انجام آزمایشات شنوایی مشخص شود فرد کم شنوایی دارد، این امتیاز در انتخاب سمعک و میزان تاثیر سمعک در بهبود کمشنوایی بسیار اهمیت دارد.
تستهای اضافی ارزیابی نوار گوش
گاهی اوقات علاوه بر ارزیابی های معمول نوار گوش ممکن است بر اساس معاینات پزشک متخصص نیاز به ارزیابی های تکیملی تری نیز وجود داشته باشد. تست های تکمیلی تری مانند بررسی عملکرد شیپور استاش، تست رفلکس آکوستیک، ارزیابی های تخصص وزوز گوش و… از جمله این تست ها هستند.
بنابراین نوار گوش یا آزمایش شنوایی سنجی شامل مجموعه تست هایی است که وضعیت تمام قسمت های گوش از ابتدای مجرای آن تا عصب را مورد بررسی قرار میدهد و تفسیر آن پزشک متخصص را در تشخیص بهتر مشکل و درمان آن یاری میدهد. ما در کلینیک شنوایی سنجی سپهر رشت کلیه معاینات مربوط به شنوایی سنجی را با جدیدترین دستگاه ها و کادری متخصص انجام میدهید .
سوالات متداول ارزیابی نوار گوش
نوار گوش چیست ؟
نوار گوش یا آزمایش شنوایی سنجی مجموعه ای از تست ها هستند که جهت بررسی وضعیت سیستم شنیداری انجام میشوند .
مرکز انجام نوار گوش در رشت کجاست ؟
جهت انجام شنوایی سنجی تخصصی در رشت میتوانید به کلینیک شنوایی سینجی سپهر مراجعه کنید .
هزینه نوار گوش چقدر است ؟
هزینه نوار گوش هر ساله توسط وزارت بهداشت تعیین میشود .
چطور شنوایی خود را بسنجم ؟
برای بررسی میزان شنوایی خود باید به یک مرکز شنوایی سنجی مراجعه کنید و بعد از گرفتن نوار گوش میزان شنوایی و آستانه های شنوایی شما تعیین میشود .
تفسیر نوار گوش چگونه انجام میشود ؟
تفسیر نوار گوش توسط شنوایی شناس و پزشک متخصص انجام میشود و با توجه به نتایج آن میزان و نوع مشکل تشخیص داده میشود .