سمعک سپهر
مشاوره تلفنی

۰۱۳-۳۲۱۲۵۹۴۷

آلزایمر در کمین کم شنوایان

کم شنوایی یکی از معضلات شایع است که همواره مورد توجه سازمان های مرتبط با سلامت در کشورهای مختلف قرار گرفته است. از آنجایی که کم شنوایی می‌تواند در ارتباط موثر با جامعه و محیط اطراف نقش داشته باشد و همچنین در پردازش اطلاعات و فعالیت‌های مغزی نیز موثر باشد، می‌تواند مشکلات روانشناختی و عصبی مختلفی را به همراه آورد.

احتمالا تا به امروز در مورد ارتباط بین کم شنوایی و آلزایمر شنیده اید. در این مقاله قصد داریم به تحقیقاتی که در مورد این موضوع انجام شده است بپردازیم و در مورد ارتباط واقعی الزایمر و کم شنوایی توضیح دهیم .

با بالا رفتن سن اتصالات بین سلول های مغزی آسیب دیده و حتی ممکن است بعضی سلول ها از بین بروند. فرایندی که آتروفی مغز یا زوال شناختی نامیده میشود این فرایند در نهایت باعث بروز مشکلاتی در حافظه، شناخت، مهارت های اجتماعی و… میشود. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی تقریباً یک سوم افراد ۶۵ تا ۷۵ ساله و نیمی از افراد بالای ۷۵ سال دچار کم‌شنوایی هستنند.

سال ها قبل پروفسور فرانک لین استاد دانشگاه جان هاپکینز آمریکا برای درک ارتباط بین کم شنوایی و آلزایمر به مدت 12 سال روی 639 نفر تحقیقاتی انجام داد.

نتیجه این پژوهش ها مشخص کرد که در بین مبتلایان به آلزایمر افرادی که علائم کم شنوایی را گزارش کردند، حجم مغز کمتری نسبت به افراد با شنوایی سالم دارند .

کم شنوایی چگونه باعث آلزایمر میشود؟

به نظر میرسد کم شنوایی بعضی قسمت های مغز را که مسئول شنیدن هستند کوچک تر میکند و در نتیجه نورون های مغزی این افراد فعالیت کمتری خواهند داشت. این بدین معناست که احتمال ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در افراد مبتلا به کم شنوایی بیش است.

علت دقیق این موضوع هنوز کشف نشده است اما یکی از مشهورترین تئوری ها در این زمینه این است که کم شنوایی باعث کاهش تحریک عصبی مغز و به دنبال آن کاهش رشد آن میشود. تصور کنید گیاهی داریم که به آن آب نمیدهیم این گیاه به مرور پژمرده میشود و از بین میرود. مغز ما نیز مانند یک گیاه است و زمانی که ورودی سیگنال های عصبی از بخش های مختلف مانند بخش شنوایی کاهش میاید، سلول های عصبی شروع به تحلیل رفتن میکنند و به مرور از بین میروند که در نهایت این فرایند خودش را به صورت کاهش حجم مغز و بروز مشکلات شناختی نشان میدهد .

پروفسور لین بعد از حدود 12 سال تحقیق و پژوهش در زمینه آلزایمر و کم شنوایی به سه نتیجه مهم رسید:

  • اگر کم شنوایی خفیف باشد، خطر ابتلا به آلزایمر تقریبا 2 برابر بیشتر از افراد با شنوایی طبیعی میباشد
  • با پیشروی کم شنوایی به حد متوسط این احتمال 3 برابر میشود
  • و متاسفانه با کم شنوایی های شدید این احتمال به 5 برابر افزایش پیدا میکند

اما خبر خوب این است که استفاده از سمعک باعث کاهش بروز آلزایمر میشود

سمعک به افراد کم شنوا کمک میکند تا صدا ها را واضح تر بشنوند و قشر شنوایی مغز را فعال نگه میدارد. در واقع انرژی مغزی کمتری برای فهمیدن گفتگو ها مصرف میشود. در نتیجه با کمک سمعک دیگر نیازی نیست مغز تلاش شنیداری بیش از حدی داشته باشد که باعث میشود فشار کمتری را تحمل کند و انرژی کافی برای مقابله با زوال و تغییرات دژنراتیو را داشته باشد. این موضوع شبیه به این است که مجدد به گیاهمان آب میدهیم و جلوی پژمردگی و از بین رفتن آن را میگیریم

بنابراین درمان کم‌شنوایی شما با سمعک نه تنها برای برقراری ارتباط و کاهش انزوای اجتماعی مفید است، بلکه می‌تواند به طور بالقوه از زوال عقل نیز جلوگیری کند.

در کلینیک شنوایی سنجی سپهر رشت جدید ترین سمعک های هوشمند متناسب با میزان کم شنوایی تجویز میشوند. جهت مشاوره تخصصی رایگان با مشاورین ما در سمعک سپهر در ارتباط باشید.

نکته بسیار مهم :

آیا درمان کم‌شنوایی به این معنی است که دچار زوال عقل نخواهید شد؟ قطعا خیر

آیا درمان نکردن کم‌شنوایی به این معنی است که دچار زوال عقل خواهید شد؟ قطعا خیر

مفهوم این حرف این است که اگر شما فردی هستید که کم شنوایی دارید، درمان کردن آن بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر در دراز مدت است. این درمان ممکن است در بعضی افراد به صورت استفاده از سمعک هوشمند باشد، در بعضی جراحی و… موضوع مهم این است که درمان نکردن کم شنوایی میتواند خیلی خطرناک باشد.

سوالات متداول آلزایمر در کمین کم شنوایان :

آیا کم شنوایی باعث آلزایمر میشود؟

بله یکی از اصلی ترین دلایل بروز الزایمر کم شنوایی درمان نشده است

آیا کم شنوایی درمان دارد؟

با توجه به علت بروز کم شنوایی درمان های مختلفی برای آن وجود دارد. در صورتی که کم شنوایی ناشی از عفونت گوش میانی باشد، درمان آن دارو و یا جراحی است اما اگز آسیب به عصب گوش رسیده باشد بهترین گزینه درمانی استفاده از سمعک هوشمند میباشد.

کم شنوایی چگونه باعث آلزایمر میشود؟

کم شنوایی باعث کاهش تحریک سیستم شنوایی مغز و در نتیجه کاهش ورود سیگنال های عصبی به آن میشود. این موضوع منجر به کاهش نورون های مغز و کوچک شدن مغز میشود که میتواند باغث بروز مشلات شناختی، آلزایمر و اختلال در مهارت های اجتماعی شود

چطور متوجه کم شنوایی خودم بشم؟

کم شنوایی یک فرایند آهسته است و معمولا ناگهانی رخ نمیدهد. با این حال نشانه های اصلی آن میتواند به صورت درخواست های مکرر برای تکرار کلمات به خصوص در محیط های شلوغ، وزوز گوش، مشکل در جهت یابی صدا و… باشد

اگر سمعک استفاده نکنم دچار آلزایمر میشوم؟

قطعا خیر اما در صورتی که کم شنوایی شما درمان نشود احتمال ابتلا به آلزایمر در دراز مدت بیشتر از افراد با شنوایی سالم است

5/5 - (1 امتیاز)

ویزیت در منزل

این موضوع اجتناب ناپذیر است که گاهی اوقات به دلایلی از جمله کهولت سن، محدودیت‌های کرونا، بیماری، مشکلات تردد و… امکان مراجعه حضوری به کلینیک وجود نداشته باشد. به همین دلیل کارشناسان ما در کلینیک سپهر آماده ارائه خدمات تخصصی در منزل می باشند .

ویزیت در منزل شامل خدمات زیر است :

  • ارزیابی تخصصی شنوایی
  • مشاوره و تجویز سمعک
  • قالب گیری از گوش

جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت برای تجویز سمعک در منزل با ما تماس بگیرید