سمعک سپهر
مشاوره تلفنی

۰۱۳-۳۲۱۲۵۹۴۷

آیا سمعک باعث تنبلی گوش میشود ؟

نگاهی به یک تصور رایج در رابطه با اینکه آیا سمعک باعث تنبلی گوش میشود ؟

کم شنوایی یکی از مشکلات نسبتا شایعی هست که به دلایل مختلفی مثل افزایش سن، سر وصدای شغلی، ضربه به سر و… ایجاد میشوند. در حال حاضر تنها راه درمان کم شنوایی استفاده از سمعک مناسب میباشد اما یکی از سوالات رایج افرادی که به تازگی قصد تهیه سمعک دارند این است که آیا استفاده از سمعک باعث آسیب به شنوایی میشود؟

آیا سمعک باعث تنبلی گوش میشود ؟

پاسخ ما در کلینیک سمعک سپهر رشت به این سوال این است که در صورتی که سمعک شما به درستی تجویز شده باشد خیر

تحقیقات مختلف هم نشان داده اند که درمان کم شنوایی با سمعک می‌تواند محرومیت شنوایی را کاهش دهد و با جبران کم شنوایی به طور بالقوه روند آن را کند. این موضوع شبیه به استفاده از عینک است. استفاده از عینک مشکل بینایی را درمان نمیکند اما جلوی بدتر شدن آن را میگیرد. استفاده از سمعک هوشمند هم ورزیدگی عصب شنوایی را حفظ میکند و از آتروفی آن جلوگیری میکند .

همچنین تحقیق اخیری که توسط ارل جانسون در مجله بین‌المللی شنوایی‌شناسی منتشر شده است، نشان می‌دهد که احتمال اینکه سمعک باعث آسیب به شنوایی شود بسیار کم است. با این حال، برنامه‌ریزی اصولی و تنظیم درست توسط یک متخصص شنوایی‌ شناسی در به حداقل رساندن هرگونه خطر احتمالی ضروری است.

اما در اغلب موارد برای عادت کردن به چیزهای جدید نیاز به زمان است، استفاده از سمعک هم همینطور است. مانند بسیاری از چیزهای جدید دیگر، عادت کردن به سمعک ها نیز زمان میبرد .

امروزه سمعک های هوشمند دقیقا براساس وضعیت کم شنوایی فرد تنظیم میشوند. این سمعک ها به گونه ای تنظیم میشوند که اصوات آرام را که فرد در شنیدن آنها مشکل دارد، بیشتر تقویت کنند و در عین حال صداهای بلندی را که قابل شنیدن هستند، اندکی تقویت میکنند یا تقویتی نمیکنند .

در واقع سمعک ها طوری تنظیم میشوند که هم موجب راحتی شنیداری فرد شوند و هم شدت صدای خروجی آن ها در محدوده ایمن باشد به عبارتی سمعک با تحریک آن دسته از سلول های عصبی که به دلیل آسیب شنیداری غیرفعال شده بودند به فرد کمک میکند تا اصوات آرام را بشنود .

به مرور با استفاده مداوم از سمعک مغز به شنیدن اصواتی که قبلا شنیده نمیشدند، عادت میکند. بدیهی ست که در این حالت وقتی سمعک ها را بیرون می آورید تفاوت را احساس میکنید. این بدین معنا نیست که شنوایی شما بدتر شده یا گوش هایتان آسیب دیده است بلکه بدین معناست که مغزتان در حال سازگاری با سمعک و اصوات جدید است .

در هر صورت به منظور اینکه بیشترین بهره را ببرید، سمعک‌های خود را به طور مداوم برای حداقل 8 ساعت در روز و در حالت ایده‌آل، در تمام ساعات بیداری استفاده کنید. سمعک‌ها با تنظیم و برنامه‌ریزی دقیقی که توسط شنوایی شناس اعمال شده است هر صدا را متناسب با میزان کم شنوایی شما تقویت میکنند. این موضوع حتی در سمعک های سوپرپاور هم صادق است بدین ترتیب از بروز آسیب به عصب شنوایی جلوگیری میشود .

به طور خلاصه اگرچه احتمال آسیب رساندن سمعک به سیستم شنوایی بسیار کم است اما تجویز و تنظیم اصولی آن در میزان استفاده و بهبود کم شنوایی بسیار حائز اهمیت است. ما در کلینیک شنوایی سنجی سپهر رشت جدید ترین سمعک های هوشمند را تنها پس از انجام نوار گوش تخصصی همراه با گارانتی معتبر و خدمات یک ساله رایگان ارائه میدهیم .

سوالات متداول در مورد اینکه آیا سمعک باعث تنبلی گوش میشود ؟

آیا استفاده از سمعک باعث تنبلی گوش میشود؟

تصور رایجی که اکثر کاربران سمعک دارند این است که استفاده مداوم از سمعک باعث تنبلی گوش و آسیب بیشتر به عصب شنوایی میشود. اما این موضوع کاملا برعکس است و سمعک نه تنها باعث آسیب نمیشود بلکه از پیشروی کم شنوایی هم جلوگیری میکند

آیا سمعک ها مدام سوت میزنند؟

سمعک های هوشمند امروزی مدار های حذف فیذبک پیشرفته ای دارند که سوت سمعک را قبل از بروز حذف میکتد و عملا سمعک هیچ صدای اضافی ندارد

چقدر زمان میبرد تا به سمعک عادت کنیم؟

این موضوع در افراد مختلف متفاوت است و ممکن از است یک هفته تا حتی 2 ماه هم زمان نیاز باشد تا کاربر به صدای سمعک عادت کند

آیا سمعک کم شنوایی را درمان میکند؟

سمعک ها از این جنبه بسیار شبیه به عینک هستند. گذاشتن عینک مشکل بینایی را درمان نمیکند اما تا زمانی که روی چشم قرار دارد فرد بهتر میبیند و میزان مشکلش هم بیشتر نمیشود. سمعک هم از پیشروی کم شنوایی جلوگیری میکند و در عین حال تا زمانی که کاربر از آن استفاده میکند میتواند بهتر بشنود

روزی چند ساعت از سمعک استفاده کنیم؟

به منظور اینکه سمعک بیشترین کارایی را داشته باشد باید به صورت مستمر استفاده شود. معمولا توضیه میشود حدود 8 ساعت در طول روز از سمعک استفاده شود

امتیاز post

ویزیت در منزل

این موضوع اجتناب ناپذیر است که گاهی اوقات به دلایلی از جمله کهولت سن، محدودیت‌های کرونا، بیماری، مشکلات تردد و… امکان مراجعه حضوری به کلینیک وجود نداشته باشد. به همین دلیل کارشناسان ما در کلینیک سپهر آماده ارائه خدمات تخصصی در منزل می باشند .

ویزیت در منزل شامل خدمات زیر است :

  • ارزیابی تخصصی شنوایی
  • مشاوره و تجویز سمعک
  • قالب گیری از گوش

جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت برای تجویز سمعک در منزل با ما تماس بگیرید