تست دیابت از فردی که مبتلا به کم شنوایی است

ارتباط دیابت و کم شنوایی

دیابت و کم شنوایی دو بیماری شایع هستند که ممکن است به نظر شما و در نگاه اول ارتباطی با هم نداشته باشند. اما آیا میدانید افراد مبتلا به دیابت ۲ برابر بیشتر از افراد سالم دچار کم شنوایی می شوند؟

علت دقیق این ارتباط هنوز روشن نیست، اما فرض می‌شود که سطح بالای قند خون ممکن است به ساختارهای حساس گوش آسیب برساند.

در این مقاله از وبلاگ سمعک سپهر به این موضوع میپردازیم که ارتباط دیابت و کم شنوایی چگونه است و چه راه هایی برای پیشگیری و درمان آن وجود دارد؟

دیابت چیست؟

دیابت یک بیماری مزمن است که در آن بدن قادر به تولید یا استفاده از انسولین نیست. انسولین هورمونی‌ است که به بدن کمک می‌کند تا قند خون (گلوکز) را به انرژی تبدیل کند. زمانی که قند خون به درستی کنترل نشود، ممکن است سطح آن به بالاتر یا پایین‌تر از حد طبیعی رود؛ این مورد می‌تواند سبب بروز مشکلات جدی سلامت بدن شود.

 

انواع دیابت

به طور کلی، دو نوع اصلی دیابت وجود دارد:

 دیابت نوع ۱

 در دیابت نوع ۱ سیستم ایمنی بدن به سلول‌های تولید کننده انسولین در لوزالمعده (سلول‌های بتا جزایر لانگرهانس) حمله کرده و باعث تخریب آن‌ها می‌شوند. در این حالت بدن نیاز به تزریق انسولین دارد. این نوع دیابت معمولا در کودکان یا جوانان رخ داده و در این سنین شایع‌تر است.

دیابت نوع ۲

در دیابت نوع ۲ بدن نسبت به اثرات انسولین مقاوم می‌شود و در این حالت نمی‌تواند قند خون را به صورت کارآمد وارد سلول‌ها کند. دیابت نوع ۲ شایع‌تر بوده و ممکن است در هر سنی رخ دهد.

 

دیابت چگونه باعث کم شنوایی می‌شود؟

زن میانسالی که با مشکل شنوایی ناشی از دیابت مواجه است

دیابت عوارض کوتاه مدت و بلند مدت زیادی دارد. این بیماری می‌تواند باعث نوسانات قند خون شود که به عنوان دوره‌های هایپوگلیسمی و هایپرگلیسمی شناخته می‌شود. اگر افراد دیابتی نتوانند سطح قند خون خود را در محدوده سالم نگه دارند، ممکن است خطر عوارض ناشی از آن را افزایش دهند.

شایع‌ترین مشکلات این افراد آسیب عصبی است که تقریبا در ۶۶ درصد (دو سوم) آن‌ها رخ می‌دهد. همچنین ممکن است قسمت‌های مختلف بدن مثل پاها، چشم‌ها، کلیه و به‌خصوص گوش‌ها را درگیر کند. مکانیسم ارتباط دیابت و کم شنوایی و وقوع سایر آسیب‌ها به دو شکل رخ می‌دهد:

۱. قند خون بالا به عروق ظریف و اعصاب گوش آسیب می‌زند.

۲. قند خون پایین هم انتقال سیگنال‌های عصبی را مختل می‌کند.

 هر دوی این آسیب‌ها می‌توانند منجر به کم شنوایی شوند.

بنابراین در افراد دیابتی، مدیریت قند خون اهمیت زیادی دارد و البته می‌تواند به محافظت شنوایی هم کمک کند.

برای اطلاع از قیمت سمعک در رشت با کلینیک شنوایی سنجی سپهر رشت تماس بگیرید.

علائم کم شنوایی

کم شنوایی معمولا به تدریج اتفاق بیفتد و به همین علت تشخیص علائم اولیه آن دشوار است حتی گاهی اوقات دوستان و خانواده فرد قبل از خودش متوجه کم شنوایی او می شوند.

اصلی ترین علائم کم شنوایی شامل موارد زیر است:

  1. درخواست تکرار گفته‌های دیگران
  2. ناتوانی در دنبال کردن مکالمات چند نفره
  3. شکایت از این موضوع که دیگران اغلب زیرلب و آهسته صحبت می‌کنند.
  4. مشکل در شنیدن گفتگوها به خصوص در مکان‌های شلوغی مثل ادارات و رستوران‌ها
  5. بلند کردن صدای تلویزیون به حدی که برای دیگران نزدیک آزاردهنده باشد

ارتباط دیابت و کم شنوایی؛ پیشگیری

به طور کلی، کم شنوایی قابل برگشت نیست، اما می‌توان با رعایت برخی نکات به محافظت از گوش‌ها در افراد دیابتی کمک کرد:

شنوایی سنجی که در حال انجام تست شنوایی بر روی فرد مراجع به کلینیک است

۱. برای پیشگیری از کم شنوایی در افراد دیابتی، لازم است سطح قند خون در محدوده سالم نگه داشته شود. این کار می‌تواند از آسیب به عروق و عصب‌های کوچک گوش داخلی جلوگیری کند.

۲. حداقل یک بار در سال وضعیت شنوایی ارزیابی شود؛ این کار می‌تواند به تشخیص زودهنگام و درمان مناسب کم شنوایی منجر شود.

۳. برای حفظ سلامت گوش، تغذیه سالم، ورزش منظم و خودداری از مصرف دخانیات و سیگار اهمیت زیادی دارد.

۴. از انجام کارهایی که باعث آسیب به شنوایی می‌شود مثل قرارگیری در محیط‌های پر سر وصدا، استفاده از هندزفری و... خودداری شود.

۵. بعضی از داروها  مثل آسپرین و آنتی بیوتیک‌ها ممکن است خطر آسیب به شنوایی را افزایش دهند که بهتر است با صلاح دید پزشک حذف شود.

ارتباط کم شنوایی و دیابت؛ درمان

درمان کم شنوایی در افراد مبتلا به دیابت بستگی به نوع و شدت آن دارد. اولین قدم برای درمان کم شنوایی، انجام ارزیابی‌های تخصصی شنوایی سنجی و معاینات پزشک متخصص گوش و حلق و بینی است.

ارتباط کم شنوایی و دیابت؛ روش‌های درمان کم شنوایی افراد دیابتی

برخی از راه حل‌های ممکن برای درمان کم شنوایی در افراد مبتلا به دیابت عبارتند از:

فردی که در حال استفاده از سمعک داخل گوشی است

سمعک:

همانطور که در مطالب گذشته وبلاگ سمعک سپهر خواندیم، سمعک یک وسیله الکترونیکی است که صدا را تقویت کرده و به گوش کاربر ارسال می‌کند. انواع سمعک می‌توانند در اندازه و استایل های مختلفی باشند. همچنین برخی از سمعک‌ها قابلیت اتصال مستقیم به گوشی های همراه، لپ تاپ و ... را دارند.

برای خرید سمعک، لازم است به یک کلینیک شنوایی سنجی مراجعه کنید تا بعد از انجام آزمایشات و معاینات تخصصی و تعیین نوع و شدت کم شنوایی، مناسب‌ترین برند سمعک بر اساس وضعیت شنوایی شما تجویز گردد

شما میتوانید در کلینیک شنوایی سنجی سپهر رشت با استفاده از تجهیزات پیشرفته و به روز وضعیت شنوایی و وزوز گوشِ خود را بررسی کنید. همچنین با مشاوره دقیق و حرفه ای، بهترین سمعک را متناسب با اُفت شنوایی‌تان انتخاب کنید.

کاشت حلزون:

کاشت حلزون یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که برای افراد با کم شنوایی شدید یا ناشنوایی موثر است. این دستگاه شامل یک قسمت خارجی است که پشت گوش قرار می گیرد و یک قسمت داخلی که تحت جراحی زیر پوست نصب می شود.

کاشت حلزون به جای تقویت صدا، بخش های آسیب دیده گوش را دور زده و به طور مستقیم عصب شنوایی را تحریک می کند. این دستگاه می تواند صدای محیط را به مغز ارسال کند و به درک گفتار و اصوات محیطی کمک کند

سخن نهایی

در این مطلب ارتباط دیابت و کم شنوایی را با یکدیگر بررسی کردیم و با روش‌های کنترل کم شنوایی متاثر از دیابت تا حدودی آشنا شدیم. اگر شما در اطراف خود افرادی را می‌شناسید که در خطر کم شنوایی ناشی از دیابت قرار دارند، کلینیک شنوایی سپهر در رشت را به آن‌ها معرفی کنید. همچنین در صورتی که قصد خرید سمعک در رشت یا سایر شهرهای استان گیلان را دارید، می‌توانید از طریق تماس، سفارش سمعک خود را ثبت کنید.

سوالات متداول

۱. چگونه متوجه شویم که آيا کم شنوایی ناشی از دیابت است یا خیر؟

برای اطلاع از اینکه آیا کم شنوایی ناشی از دیابت است یا خیر بهتر است فرد بیمار تحت ویزیت شنوایی سنجی قرار گیرد. برای اینکار می‌توانید از ویزیت آنلاین شنوایی سنجی یا ویزیت شنوایی سنجی حضوری در رشت به شکل حضوری استفاده کنید.

۲. چه نوع سمعک برای افراد کم شنوای دیابتی مناسب‌تر است؟

به طور کلی خرید سمعک برای افراد دیابتی باید متناسب با سطح کم شنوایی و راحتی فرد با سمعک صورت گیرد. برای خرید سمعک در گیلان و اطلاع از قیمت سمعک با کلینیک سپهر در رشت تماس بگیرید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.