سمعک سپهر
مشاوره تلفنی

۰۱۳-۳۲۱۲۵۹۴۷

سمعک چیست؟

سمعک چیست

افزایش جمعیت در سراسر دنیا و از طرفی افزایش طول عمر انسان در گذر زمان باعث شده است که برخی از مشکلات جسمی در میان مردم افزایش یابد. یکی از اختلالات که شیوع رو به رشدی را داشته، اختلال شنوایی است. اختلالات گوش و شنوایی به دلایل مختلفی از جمله کار در محیط های پر سر و صدا، عوامل ژنتیکی، سبک زندگی آسیب‌زا (مانند استفاده بیش از حد از وسایلی مثل هدفون و هندزفری) رخ دهد.

با این حال، از آنجایی که انسان همیشه به دنبال راه حلی برای مشکلات پیش‌روی خودش بوده، به دنبال روش هایی برای پیش‌گیری یا کنترل مشکلات شنوایی هم بوده است. یکی از اصلی ترین راه‌های کنترل و بهبود کم شنوایی، استفاده از سمعک مناسب است.

احتمالا بسیاری از ما افرادی را در اطراف دید‌ه‌ایم که از سمعک استفاده می‌کنند. از آن‌جایی که توجه به مسئله شنوایی روز به روز واجب‌تر شده‌است، آشنایی با سمعک‌ها و عملکردشان می‌تواند به ما در درک بهتر این اختلال کمک کند. بنابراین، ما تصمیم گرفتیم در یک مطلب جامع، هر آنچه که لازم است درباره سمعک بدانید را به شما بگوییم. توصیه میکنیم این مطلب از بلاگ سمعک سپهر را تا انتها مطالعه کنید.

سمعک چیست؟

سمعک یک پروتز الکترونیکی کوچک است که طراحی شده تا با تقویت اصوات، کم شنوایی افراد را جبران کند به گونه ای که بتوانند صدا های پیرامون خود را بشنوند، با دیگران ارتباط برقرار کنند و فعالانه به کارهای روزمره خود رسیدگی کنند. یک باور اشتباه که در رابطه با سمعک ها وجود دارد این است آن ها صرفا صدا را بلند تر میکنند. سمعک های امروزی دستگاه های بسیار پیشرفته ای هستند که قادرند نویز پس زمینه را حذف کرده، اصوات را به طور انتخابی تقویت کنند و در نهایت درک گفتار را بهبود بخشند.

سمعک‌ها می‌توانند برای کمک به درمان مشکلات شنوایی مانند کم شنوایی ناشی از پیری و یا نویز صنعتی مورد استفاده قرار بگیرند. در سمعک‌های هوشمند، پردازشگرهایی به کار می‌روند که با توجه به نیاز شنوایی هر فرد، عملکرد سمعک را برای کاربر متناسب‌سازی نمایند.

به طور کلی هر سمعک از پنج بخش اصلی تشکیل شده است:

میکروفون   |   تقویت کننده   |   پردازنده ی کامپیوتری   |   رسیور   |   باتری

سمعک چیست؟

اصوات ابتدا توسط میکروفون دریافت شده و به سیگنال های دیجیتالی تبدیل می شوند.

سپس این سیگنال ها در پردازنده مرکزی متناسب با نوع و میزان کم شنوایی، نیازهای فرد، شرایط و محیط زندگی وی دچار تغییراتی میشوند.

در مرحله بعد این سیگنال ها تقویت شده و به رسیور سمعک منتقل میشوند که در آنجا مجدد به امواج صوتی تبدیل شده و در نهایت برای فرد قابل شنیدن میگردند.

سمعک ها علاوه بر اینکه صدا ها را قابل درک میکنند، در جلوگیری از بروز مشکلات پزشکی همراه مثل آلزایمر، افسردگی و… هم نقش موثری دارند.

چرا استفاده از سمعک برای افراد کم شنوا ضروری است؟

استفاده از سمعک برای افراد کم شنوا مزایای زیادی دارد، زیرا:

۱. بهبود کیفیت زندگی:

 افرادی که با مشکلات شنوایی روبرو هستند، ممکن است در تعاملات اجتماعی، کار، تحصیل و فعالیت‌های روزمره محدودیت داشته باشند. استفاده از سمعک، به آنها کمک می‌کند تا صداها را به طور صحیح بشنوند و از تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های روزمره بهتر لذت ببرند.

۲. بهبود ارتباطات:

شنیدن صحیح صداها و کلام افراد دیگر، امکان برقراری ارتباط مؤثرتر را فراهم می‌کند. با استفاده از سمعک، افراد کم شنوا قادر خواهند بود به صورت دقیق‌تری به گفتار و صداهای اطرافشان واکنش نشان دهند و ارتباط بیشتری را تجربه کنند.

۳. پیشگیری از افت شنوایی بیشتر:

استفاده از سمعک باعث حفظ وضعیت شنوایی و جلوگیری از پیشرفت کم شنوایی میگردد. تحقیقات نشان داده اند که استفاده مداوم از سمعک، می‌تواند از اافت شنوایی بیشتر و مشکلات همراه آن جلوگیری کند

۴. پیشگیری از بروز آلزایمر:

 

به نظر میرسد کم شنوایی باعث میشود قسمت هایی از مغز که مسئول شنیدن هستند کوچک شوند و در نتیجه نورون های مغزی افراد کم شنوا فعالیت کمتری داشته باشند. این بدین معناست که احتمال ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در افراد مبتلا به کم شنوایی بیشتر از سایرین است

سمعک به افراد کم شنوا کمک میکند تا واضح تر بشنوند و باعث فعال ماندن قشر شنوایی مغز میشود. در نتیجه انرژی مغزی کمتری برای فهمیدن گفتگو ها مصرف میشود

 

۵. ارتقای روانشناختی:

از دست دادن شنوایی می‌تواند تأثیرات روانشناختی منفی بر روی فرد داشته باشد، از جمله ایجاد احساس انزوا، اضطراب، افزایش استرس و کاهش اعتماد به نفس. با استفاده از سمعک و بهبود شنوایی، افراد می‌توانند به طور کلی حالت روحی بهتری را تجربه کنند و روابط خود را با دیگران بهبود بخشند.

۶. بهبود عملکرد تحصیلی و شغلی:

برای افراد کم شنوا، شنیدن صحیح در محیط‌های تحصیلی و شغلی بسیار اهمیت دارد. با استفاده از سمعک، آنها قادر خواهند بود درس‌ها و آموزش‌ها را بهتر فهمیده و با دقت بیشتری در اجرای وظایف شغلی خود پیش بروند.

۷. توانایی شنیدن موسیقی:

 سمعک‌ها همچنین قابلیت تنظیم و بهینه‌سازی برای شنوایی موسیقی را نیز دارا می‌باشند. این امر به افراد کم شنوا کمک می‌کند تا به طور بهتری لذت ببرند و از زیبایی‌های موسیقی بهره بگیرند.

به طور کلی، استفاده از سمعک برای افراد کم شنوا ضروری است؛ زیرا کمک می‌کند تا بهبود شنوایی، کیفیت زندگی بهتر، ارتباطات بهتر، عملکرد تحصیلی و شغلی بهتر، افزایش ایمنی و بهبود روانشناختی را تجربه کنند.

8. بهبود ایمنی:

 شنیدن اصوات و اطلاعات مهم محیط اطراف، مانند صداهای خطرناک، آگاهی افراد را در مورد خطرات احتمالی افزایش می‌دهد. سمعک‌ها می‌توانند به افراد کم شنوا کمک کنند تا به طور صحیح و به موقع به اینگونه صداها و اطلاعات واکنش نشان دهند

سمعک چیست؟

سمعک‌ها معمولاً به چندین روش مختلف در گوش قرار می‌گیرند. در زیر، برخی از رایج‌ترین انواع استایل قرارگیری سمعک در گوش را توضیح می‌دهیم:

۱. : (ITE)In-The-Ear   

در این استایل، سمعک در
داخل کانال گوش قرار می‌گیرد و برخی از قسمت‌های آن بیرون از گوش قابل مشاهده
هستند. این نوع سمعک بزرگتر از داخل گوشی های دیگر است و معمولاً برای مشکلات
شنوایی متوسط و شدید استفاده می‌شود
.

۲. : (ITC) In-The-Canal

در این استایل هم سمعک در
کانال گوش قرار می‌گیرد اما  قسمت کوچکتری
از آن دیده میشود. این نوع سمعک کوچکتر از
ITE است و معمولا برای مشکلات شنوایی متوسط مناسب است.

۳. : (CIC)Completely-In-Canal

در این استایل، سمعک به‌طور
کامل در کانال گوش قرار می‌گیرد و گونه ای که درون گوش خیلی قابل مشاهده نیست.
سمعک
CIC بسیار کوچک و ظریف است و برای مشکلات شنوایی ملایم تا متوسط مناسب می
باشد.

Invisible-In-Canal.4 (IIC):

در این استایل، سمعک در عمق کانال گوش و در نزدیکی پرده قرار میگیرد. از آنجایی که این سمعک ها درون گوش قابل مشاهده نیستن به آن ها سمعک های نامرئی گفته میشود. سمعگ های IIC برای افت های شنوایی ملایم مناسب میباشند.

5. : (BTE)Behind-The-Ear

در این استایل، قطعه‌ای که صدا را تقویت می‌کند، پشت گوش قرار می‌گیرد و با یک لوله صوتی به قالبیی که درون گوش قرار دارد، متصل می‌شود. سمعک BTE بزرگتر و قابل مشاهده‌تر است و برای مشکلات شنوایی متوسط تا شدید مناسب میباشد.

6. RIC (Receiver-in-Canal) :

 یکی از رایج‌ترین استایل‌های قرارگیری سمعک در گوش است. در این استایل، بخش الکترونیکی سمعک پشت گوش قرار می‌گیرد و با استفاده از یک سیم نازک که شبیه به نخ ماهیگیری است، صدا به گوش منتقل میشود. سیم نازک در واقع به یک قطعه کوچک به نام “رسیور یا بلنگو” (Receiver) متصل میشود که صدا را به گوش انتقال می‌دهد.

 

آشنایی با برندهای سمعک

Phonak

سمعک فوناک یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان سمعک در سرتاسر جهان است. این شرکت در حال حاضر زیر مجموعه sonova بوده و تلاش آن، تامین سمعکی متناسب با نیاز افراد با اختلالات شنوایی است.

 

Signia

برند سیگنیا دومین برندی است که در این قسمت بررسی می‌کنیم. Signia  در گذشته با نام siemens‌ شناخته می‌شد و در حال حاضر به عنوان زیر مجموعه شرکت sivantos فعالیت می‌کند.

ReSound

سمعک‌های Resound زیر مجموعه برند GN هستند. سیستم‌هایی مانند سمعک ضد آب و سمعک‌های تجویز باز از نوآوری‌های این برند است.

  Widex

سمعک ویدکس به عنوان اولین تولید کننده سمعک‌های داخل گوشی دیجیتال مشهور است. این برند در ۱۵۰ کشور جهان از جمله ایران دارای نمایندگی است.

Starkey

برند استارکی یکی از برندهای آمریکایی در حوزه تولید انواع استایل سمعک است. این برند هم اکنون بخش زیادی از بازار جهانی سمعک را در اختیار دارد.

Bernafon

برنافون نیز یکی از برندهای مطرح در حوزه سمعک‌سازی است که در کشور سوئیس تاسیس شده است. این برند در جهان مطرح بوده و هم اکنون به عنوان زیر مجموعه هولدینگ دمنت فعالیت می‌کند.

Oticon

 اتیکن دومین برند مشهور سمعک در جهان است که توسط هانس دمنت فردی که برای بهبود شنوایی همسرش به انگلیس سفر کرده بود تاسیس شد.

 

Hansaton

هنزاتون یک شرکت آلمانی و به عنوان اولین وارد کننده سمعک به این کشور شناخته می‌شود. این شرکت انواع استایل سمعک از نسل STRATOS را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد.

Unitron

یونیترون نیز یکی از زیر مجموعه‌های شرکت sonova  است. این برند در کشور کانادا تاسیس شده است و محصولات آن هم اکنون در بیش از ۷۰ کشور دنیا ارائه می‌شوند.

A&M

سمعک‌های برند A&M با سابقه ۱۰۰ ساله خود جزو اولین سمعک های موجود دربازار ایران بود‌ه‌اند. به دلیل کیفیت بالای خود و قیمت مناسب همواره مورد توجه کاربران است.

Beltone

برند بلتون توسط سم پوسن که به دنبال راهی برای بهبود شنوایی دوستش بود تاسیس شد.

Rexton

رکستون یکی از برندهای تولیدکننده سمعک است که کار خود را در سوئیس آغاز نمود، اما بعدها برند زیمنس امتیاز آن را خریداری نمود و هم اکنون زیر مجموعه گروه  Sivantosاست.

Audio service

برند آدیو سرویس یکی از برندهای آلمانی و زیر مجموعه شرکت زیمنس است که با هدف تولید سمعک‌های کوچک داخل گوشی تاسیس شد.

Sonic

شرکت سونیک توسط سه دانشمند حوزه شنوایی تاسیس شده و امروزه به هولدینگ دمنت تعلق دارد.

interton

شرکت اینترتون در سال ۱۹۶۲ با هدف افزایش درک گفتار در نویز، تشخیص گفتار در شلوغی ها و ارائه سمعک های اقتصادی شروع به کار کرد. این هولدینگ هم اکنون بزرگ‌ترین تولید کننده تجهیزات شنوایی در دنیاست.

مشاوره شنوایی و سمعک

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

عوامل موثر بر قیمت سمعک

قیمت سمعک‌ها تحت تأثیر چندین عامل قرار می‌گیرد. در زیر، عوامل موثر بر قیمت سمعک را بررسی خواهیم کرد:

۱. تکنولوژی:

 سمعک‌ها از تکنولوژی‌های مختلفی برای تقویت صدا و بهبود شنوایی استفاده می‌کنند. سمعک‌هایی با تکنولوژی پیشرفته‌تر و ویژگی‌های بیشتر معمولاً قیمت بالاتری دارند.

۲. سطح شنوایی:

 نیازهای شنوایی هر فرد ممکن است متفاوت باشد. برخی افراد به سمعک‌های ساده‌تر و با کارایی پایین‌تر نیاز دارند، در حالی که دیگران نیاز به سمعک‌های پیشرفته‌تری با ویژگی‌های خاص دارند. سمعک‌های با قابلیت‌ها و ویژگی‌های پیشرفته‌تر عموماً قیمت بالاتری دارند.

۳. طراحی و اندازه:

 طراحی سمعک‌ها نیز در قیمت آنها تأثیرگذار است. سمعک‌های کوچکتر و ظریفتر و با طراحی مدرن و ظاهری زیبا معمولاً هزینه بیشتری دارند.

۴. ویژگی‌های اضافی:

 برخی سمعک‌ها ویژگی‌های اضافی مانند قابلیت اتصال به دستگاه‌های صوتی خارجی، کنترل‌های از راه دور و غیره را دارند. این ویژگی‌ها ممکن است قیمت سمعک را افزایش دهند.

۵. برند سمعک:

 سمعک برندهای معروف‌تر به طور معمول قیمت بالاتری دارد. (برای مشاهده لیست برندهای سمعک در رشت اینجا کلیک کنید.)

۶. مکان تولید:

 کشور تولیدکننده نیز می‌تواند بر روی قیمت سمعک تأثیر بگذارد. سمعک‌هایی که در کشورهایی با هزینه تولید پایین‌تر ساخته شده‌اند، ممکن است قیمت کمتری داشته باشند

۷. خدمات پس از فروش:

 شرکت‌های سازنده سمعک‌ها ممکن است خدمات پس از فروش مختلفی ارائه دهند، مانند تعمیر و نگهداری، تامین قطعات یدکی و به روزرسانی نرم‌افزار. در نتیجه، سمعک‌هایی که این خدمات را ارائه می‌دهند ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند.

۸. کیفیت صدا:

کیفیت صدا یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت سمعک است. سمعک‌های با کیفیت صدای بالاتر معمولاً هزینه بیشتری دارند.

۹. جنس قطعات:

 کاربران ممکن است بخواهند سمعک‌های دارای قطعات با کیفیت بالا را خریداری کنند، که معمولاً هزینه بیشتری دارند.

۱۰. تعداد سمعک‌های مورد نیاز:

 تعداد سمعک‌هایی که یک فرد نیاز دارد نیز می‌تواند بر روی قیمت تأثیر بگذارد. اگر فردی برای هر دو گوش خود سمعک نیاز دارد، باید قیمت دو سمعک را پرداخت کند که در این صورت مبلغ بیشتری داشته باید پرداخت شود

در کل، قیمت سمعک‌ها به علت تأثیرگذاری چندین عامل، بسیار متغیر است. جهت خرید سمعک در گیلان و اطلاع از قیمتِ روز مدل‌های مختلف سمعک، با کلینیک سپهر تماس بگیرید.

معاینه گوش

کلینیک تخصصی شنوایی سنجی سپهر در استان گیلان و شهر رشت، ارائه دهنده تمامی خدمات شنوایی سنجی و توانبخشی گوش است.

یکی از خدمات کلینیک سپهر در رشت، تجویز و ارائه سمعک های هوشمند به بیماران و مراجعان عزیز می باشد. در صورتی که قصد خرید سمعک در رشت را دارید و یا می‌خواهید از خدمات تجویز سمعک در منزل اطلاع کسب کنید میتوانید مطالب سایت سمعک سپهر را مطالعه کنید، بهتر است ضمن بررسی محتوای سایت، با کارشناسان و متخصصین ما تماس بگیرید. از طریق تماس با کلینیک سپهر، ضمن دریافت مشاوره رایگان خرید سمعک، می‌توانید سمعک خود را با بهترین کیفیت و قیمت خریداری نمایید.

 

سخن نهایی

تکنولوژی به کار رفته در سمعک‌ ها فناوری قابل اعتماد و موثری دارند که به افراد کم شنوایی کمک می‌کند تا کیفیت شنوایی خود را بهبود بخشند. در طول سال‌ها، تکنولوژی سمعک‌ها پیشرفت کرده و به ارائه ویژگی‌ها و عملکردهای متنوعی پرداخته است.

استفاده از سمعک به افراد کم شنوا این امکان را می‌دهد تا در محیط‌های مختلف، در تعاملات اجتماعی شرکت کنند و از مزایای ارتباطات صوتی بهره ببرند. سمعک‌ها با بهبود قدرت شنوایی، تقویت صدا، کاهش صداهای مزاحم و ارائه ویژگی‌هایی مانند اتصال بی واسطه به دستگاه‌های خارجی و کنترل‌های دستی، امکانات بیشتری را به افراد کم شنوا می‌دهند.

به انتخاب سمعک مناسب برای خود اهمیت بدهید. مشاوره با یک متخصص شنوایی می‌تواند به شما در انتخاب صحیح کمک کند. کلینیک سپهر به عنوان یکی از برترین کلینک‌های تخصصی شنوایی سنجی در رشت و استان گیلان، تمامی خدمات شنوایی از جمله معاینه، درمان، تجویز و ارائه سمعک را برای مراجعین خود فراهم آورده است. همچنین امکان ارائه این خدمات را برای استان‌های مجاور از جمله اردبیل، مازندران، گلستان و تهران نیز فراهم نموده است. جهت بهره‌وری از خدمات و دریافت نوبت با ما تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

۱. سمعک چیست؟

پاسخ: سمعک یک پروتز الکترونیکی است که طراحی شده است تا به افراد کم شنوا کمک کند که اصوات را بهتر بشنوند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.

۲. سمعک‌ها چگونه کار می‌کنند؟

پاسخ: سمعک‌ها از طریق یک میکروفون صدا را دریافت می‌کنند. پس از اعمال تغییرات رو صدا، آن را تقویت کرده و از طریق یک بلندگو به گوش کاربر منتقل می‌کنند. این فرآیند باعث افزایش شنوایی و بهبود درک گفتار فرد می‌شود.

۳. چه افرادی نیاز به سمعک دارند؟

پاسخ: افرادی که مشکلی در شنوایی خود دارند، از جمله افرادی که مبتلا به پیرگوشی هستند، نیاز به سمعک دارند. همچنین، افرادی که در نتیجه صدمه یا بیماری شنوایی خود را از دست داده‌اند نیز ممکن است به سمعک نیاز داشته باشند.

۴. آیا هر سمعکی برای هر شما مناسب است؟

پاسخ: خیر، درصورتی که مشکلی در شنوایی خود دارید، سمعک می‌تواند به شما کمک کند اما با این حال، بایستی قبل از استفاده از سمعک، به متخصصین شنوایی مراجعه کنید تا پس از انجام ارزیابی های تخصصی مناسب‌ترین نوع سمعک را متناسب با افت شنوایی شما تجویز کند.

۵. آیا استفاده از سمعک باعث بهبود کامل شنوایی می‌شود؟

پاسخ: استفاده از سمعک می‌تواند بهبود قابل توجهی در شنوایی شما ایجاد کند، اما باید توجه داشت که سمعک‌ها نمی‌توانند شنوایی را به حالت عادی برگردانند. هدف سمعک‌ها بهره مندی از باقی مانده شنوایی، جلوگیری از پیشرفت کم شنوایی و ارتقاء کیفیت زندگی شماست، معمولا مواردی مانند نوع و شدت کم شنوایی، علت آن و واکنش شما نسبت به سمعک می‌تواند در رضایت شما از سمعکتان تأثیرگذار باشد

۶. آیا سمعک در همه مواقع قابل استفاده است؟

پاسخ: سمعک‌ها در بسیاری از مواقع قابل استفاده هستند، اما ممکن است در برخی شرایط خاص مانند زمان خوابیدن، دوش گرفتن، ورزش‌های فعال، عکس برداری های پزشکی و… نیاز به مراقبت و احتیاط بیشتری در استفاده از سمعک باشد

۷. آیا سمعک مناسب برای هر سنی است؟

پاسخ: بله، سمعک‌ها برای همه افراد کم شنوا با هر سنی قابل استفاده هستند. بزرگسالان و کودکان می‌توانند از سمعک‌ مناسب بهره مند شوند. درواقع، انواع سمعک‌ها برای پاسخ به نیازهای افراد در همه رده‌های سنی موجود هستند

۸. نحوه خرید سمعک در رشت؟

پاسخ: کلینیک سپهر در استان گیلان ارائه دهنده انواع سمعک های هوشمند بوده و جهت خرید سمعک در گیلان، مازندران، قزوین و … می‌توانید با ما تماس بگیرید.

۹. چه تفاوتی بین سمعک دیجیتال و آنالوگ وجود دارد؟

پاسخ: سمعک‌های دیجیتال و آنالوگ دو نوع اصلی سمعک هستند. سمعک‌های آنالوگ صدا را به صورت آنالوگ تقویت می‌کنند و قابلیت تنظیمات دقیق تری نسبت به سمعک‌های دیجیتال ندارند. در مقابل، سمعک‌های دیجیتال صدا را به صورت دیجیتالی پردازش می‌کنند و قابلیت تنظیمات متنوعی برای تطبیق بهتر با نیازهای شنوایی فرد دارند. سمعک های دیجیتال می‌توانند نویزهای محیطی را کاهش دهند و قابلیت‌هایی مانند تشخیص خودکار محیط‌های صوتی و تنظیم خودکار صدا را داشته باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

ویزیت در منزل

این موضوع اجتناب ناپذیر است که گاهی اوقات به دلایلی از جمله کهولت سن، محدودیت‌های کرونا، بیماری، مشکلات تردد و… امکان مراجعه حضوری به کلینیک وجود نداشته باشد. به همین دلیل کارشناسان ما در کلینیک سپهر آماده ارائه خدمات تخصصی در منزل می باشند .

ویزیت در منزل شامل خدمات زیر است :

  • ارزیابی تخصصی شنوایی
  • مشاوره و تجویز سمعک
  • قالب گیری از گوش

جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت برای تجویز سمعک در منزل با ما تماس بگیرید