سیر پیشرفت سمعک هوشمند و هوش مصنوعی در سمعک ها
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، هوش مصنوعی تقریبا در هر چیزی به کار رفته است و به سختی میتوان آن را نادیده گرفت. به عنوان مثال شرکت های برتر خودروسازی جهان از هوش مصنوعی برای رانندگی خودکار استفاده میکنند. سمعک ها نیز مانند هر وسیله الکترونیکی پیشرفته دیگری از هوش مصنوعی استفاده میکنند. شاید تعجب کنید اگر بدانید که بیش از یک دهه است که در ساخت سمعک ها از هوش مصنوعی استفاده میشود اما هوش مصنوعی که امروزه در سمعک های هوشمند به کار رفته است با مدل های چند سال پیش بسیار متفاوت است.
به زبان ساده هوش مصنوعی هر فناوری ای است که به کمک آن رایانه ها امکان شبیه سازی رفتار و هوش انسان را داشته باشند و به چندین دسته تقسیم میشوند مثل یادگیری ماشین، هوش مصنوعی عمومی، یادگیری عمیق و… به عنوان مثال اینستاگرام برای شناسایی عادات مشاهده و علاقه مندی های شما از یادگیری ماشین استفاده میکند به همین دلیل است که برای یک شخص پست های مربوط به طبیعت گردی توصیه میکند در حالی که برای شخص دیگری ویدئو های مربوط به آشپزی و… پیشنهاد میکند.
درک هوش مصنوعی در سمعک ها
هوش مصنوعی در پردازنده سمعک ها با کمک تکنیک های محاسباتی به مرور زمان یاد میگیرد و بهبود مییابد. هر چه داده بیشتری پردازش کند، هوشمندتر میشود. این تطبیقپذیری در سمعکها که هدفشان ارائه واضحترین صدا ها به کاربران در محیطهای مختلف است، میتواند بسیار مفید باشد.
هوش مصنوعی سمعک ها دائماً محیط کاربر را کنترل میکند و برای بهینهسازی شنوایی، تنظیمات لحظهای انجام میدهد. برای مثال، هوش مصنوعی به سمعک کمک میکند تا بین گفتار و نویز پسزمینه تمایز قائل شود و اطمینان حاصل کند که کاربر صداهای مهم را به طور واضح میشنود.
ساده ترین نوع هوش مصنوعی که در سمعک ها به کار رفته است بدین صورت است که محیط صوتی کاربر کم شنوا توسظ هوش مصنوعی شناسایی میشود و تنظیمات سمعک به صورت خودکار تغییر میکند به عنوان مثال اگر فرد از یک محیط آرام به یک محیط شلوغ برود تنظیمات سمعک به صورت خودکار تغییر میکند و میکروفون های جهت دار را فعال میکند .
علاوه بر این سمعک های جدید از یادگیری عمیق جهت شخصی سازی صدا ها استفاده میکنند. این تکنولوژی رویکرد متفاوتی برای پردازش صدا دارد که شبیه به نورورن های مغز انسان عمل میکند و اطلاعات را در کسری از ثانیه پردازش میکند دقیقا مانند فرایند یادگیری انسان .
جدیدترین انواع سمعک های هوشمند پردازنده ای دارند که تا حدود 12 میلیون صدای مختلف را در حافظه خود جا داده است و تقریبا قادر به شناسایی هر محیط صوتی ای میباشد که نتیجه آن وضوح بیشتر، اعوجاج کم تر و درک گفتار بالاتر کاربر میباشد. اپلیکیشن گوشی این سمعک ها از حدود 70 زبان پشتیبانی میکند و کاربر میتواند در موقعیت های مختلف نیاز های شینداری خود را با دستیار هوشمند سمعک مطرح کند تا هوش مصنوعی تغییرات لازم را منطبق با ساختار های اعلام شده توسط متخصص شنوایی در تنظیمات صدا اعمال کند و کاربر میتواند این تغییرات را ذخیرع یا رد کند تا کیفیت صدا در شرایط صوتی مختلف افزایش پیدا کند .
پیشرفتهای فعلی تنها آغاز راه است. هوش مصنوعی پتانسیل این را دارد که سمعکها را بیشتر متحول کند. به عنوان مثال، تصور کنید سمعکی که میتواند صداهای خاص، مانند صدای عزیزان کاربر را در یک اتاق شلوغ تشخیص دهد و اولویت دهد. این فناوری به زودی ممکن است و راحتی و شخصیسازی بیشتری را برای کاربران سمعک به ارمغان می آورد .
به طور کلی، پیشرفت ما در زمینه هوش مصنوعی در سمعکها بسیار شگفتانگیز است. با ادامه تکامل هوش مصنوعی، سمعکها هوشمندتر شده و به افراد کم شنوا این امکان را میدهند که بهتر و واضح تر بشنوند. ما در کلینیک شنوایی سنجی سپهر رشت جدیدترین سمعک های هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی را همراه با یکسال گارانتی معتبر تجویز میکنیم .
سوالات متداول سمعک هوشمند و هوش مصنوعی در سمعک ها
چطور میتوانم سمعک هوشمند تهیه کنم ؟
برای خرید سمعک هوشمند ابتدا باید آزمایش شنوایی سنجی انجام دهید از روی نوار گوش و با توجه به مشاوره تخصصی، شنوایی شناس بهترین سمعک را متناسب با کم شنوایی شما تجویز میکند
هوش مصنوعی در سمعک ها چه کاری انحام میدهد؟
تمرکز هوش مصنوعی در سمعک های جدید بر دو موضوع اصلی میباشد. اول افزایش درک گفتار و بهبود کیفیت صدا ها و دوم کاهش نویز های مزاحم که در زمینه هستند
قیمت سمعک هوشمند چقدر است؟
قیمت سمعک ها به عوامل زیادی بستگی دارد. نوع و میزان کم شنوایی، نیاز های شنیداری کاربر، سن، جنسیت، شغل و… همگی در قیمت نهایی سمعک تاثیر گزار هستند
بهترین برند سمعک هوشمند کدام است؟
اکثر برند های معتبری که مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا هستند سمعک های هوشمند را تولید میکنند مانند فوناک سوییس، اتیکن دانمارک، زیمنس آلمان و… با این حال هر یک از این برند ها نقاط قوت و منفی خاص خودشان را دارند که بسته به نیاز های شنیداری و میزان کم شنوایی کاربر انتخاب میشوند
آیا سمعک های هوشمند نامرئی هستند؟
سمعک های هوشمند به دلیل تکنولوژی پیچیده تر و طراحی ظریف تر اندازه کوچک تری دارند و میتوانند به صورت سمعک داخل گوشی نامرئی و یا پشت گوشی نامرئی باشند